Miten käytän arviointityökalua?

Arviointityökalulla keräät helposti palautetta koulutuksistanne ja julkaiset arvioinnit palveluitanne harkitsevien luettavaksi. Työkalu on asiakkaillemme maksuton ja löytyy asiakaskirjautumisesta.

 

Arviointien kerääminen

Tee näin

1. Valitse arviointityökalun etusivulta "Kerää koulutusarviointeja". Mikäli haluat kerätä arviointeja yleisesti toiminnastanne, valitse "Kerää organisaatioarviointeja" ja siirry ohjeen kohtaan 3.
 
2. Valitse avautuvasta listasta koulutus, jonka haluat osallistujien arvioivan.
 
3. Luo uusi arviointilomake tai käytä aiemmin luomaasi pohjaa ja muokkaa sitä. Valitse kysymykset, joihin haluat koulutukseen osallistuneiden vastaavan. Mukana on aina muutama pakollinen kysymys, joita et pysty poistamaan. Omia kysymyksiä voi lisätä vapaasti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kyselyn ytimekkyys nostaa yleensä vastausprosenttia.
 
4. Kirjoita saateviesti arviointilomakkeelle. Tässä vaiheessa luot siis sähköpostiviestin, joka sisältää linkin arviointilomakkeeseen. Viestin on tärkeä olla selkeä, lyhyt ja houkutella vastaamaan. Voit myös valita jo olemassa olevan viestin tai muokata sitä.
 
5. Lisää sähköpostiosoitteet, joihin haluat lähettää arviointilomakkeen.
 
6. Sitten onkin jäljellä vain lähetys! Tätä ennen voit vielä esikatsella lähetystä, sen tekstiä ja kyselyä. Kun olet tyytyväinen, valitse sähköpostin lähetysajankohta.  Voit lähettää viestin heti tai ajastaa sen myöhemmäksi.
 

Avaa step-by-step-ohje (PDF) →


Arviointien ja lähetysten hallinnointi

Tässä osiossa näet koottuna kaikki tekemänne lähetykset, mahdolliset ajastetut lähetykset ja kerätyt arvioinnit. Osion kautta voit julkaista keräämäsi arvioinnit ja vastata jo jätettyihin arviointeihin.

Avaa Step-by-step-ohje (PDF) →


Arviointien julkaiseminen omilla kotisivuilla

Tee näin

Arviointityökalusta löydät koodin, jonka voit kopioida ja lisätä omille kotisivuillenne. Näin voitte näyttää saamanne arvioinnit koulutus.fi-profiilinne lisäksi myös omilla kotisivuillanne. Niin sanotun widgetin kautta kotisivuillanne käyvä voi lukea saamianne arviointeja ja jättää uusia arviointeja.

1. Voit valita kouluttajatason widgetin, joka kokoaa kaikki saamanne arvioinnit tai koulutuskohtaisen widgetin, joka esittää tietyn koulutuksen arvioinnit.

Valitse arviointityökalun etusivulta joko "Julkaise koulutusarviointeja" tai "Julkaise organisaatioarviointeja" ja siirry ohjeen kohtaan 3. 

2. Valitse valikosta koulutus, josta haluat luoda arviointi-widgetin kotisivuillenne.

3. Valitse joko perusversio tai edistynyt versio widgetistä ja kopioi ruudulla näkyvä koodi.

4. Lisää koodi oman kotisivunne lähdekoodiin.

Avaa Step-by-step-ohje (PDF) →


Miksi käyttäisit arviointityökalua?

 
Kuten useimmilla muillakin aloilla, myös koulutusalalla käydään jatkuvaa kamppailua näkyvyydestä. Tässä kilpailullisessa ympäristössä ihmisten jättämät arvostelut ja kommentit ovat keskeinen päätöksentekoperuste yli 70 prosentille kuluttajista. Uudet asiakkaat ovat kiinnostuneita siitä, mitä entisillä osallistujilla on sanottavana – asiakkaasi tarjoavat uskottavimmat argumentit kursseillesi!
Arviointityökalumme avulla voit kerätä kaikki arviointinne ja osallistujien kommentit yhteen paikkaan. Tämä säästää arvokasta työaikaa. Työkalu on joustava. Voit käyttää kyselysi tuloksia heti laadunvarmistuksessa ja markkinoinnissa, ja siten toteuttaa vahvan, kilpailukykyisen markkinointistrategian.

"Arviointityökalu helpottaa arviointien keräämistä. Arviointeja taas voi hyödyntää niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, esimerkiksi toiminnan analysointiin ja koulutusten myynnin edistämiseen."

Usein kysytyt kysymykset

Voinko tehdä sähköpostilähetyksen muille kurssiosallistujille kuin niille, jotka ovat tehneet yhteydenottopyynnön koulutus.fi:n kautta?

👉Vastaus: Toki!

Mitään automaattista yhteyttä ei ole niiden välillä, jotka ovat saaneet tiedon koulutuksestanne koulutus.fi:n kautta ja joille haluatte tehdä sähköpostilähetyksen. Sinä määrittelet ne sähköpostiosoitteet, joille haluat lähettää arviointikyselyn. Huomioithan, ettemme koskaan käytä lisäämiäsi sähköpostiosoitteita muihin tarkoituksiin.


Täytyykö koulutuksen, johon haluan saada arviointeja, olla julkaistuna koulutus.fi:ssä?

👉Vastaus: Ei tarvitse.

Koulutusesittelyn täytyy löytyä meidän järjestelmästämme, mutta sen ei tarvitse näkyä sivustollamme julkisena. Myös tauotettuihin koulutuksiin voi siis kerätä arviointeja ja hyödyntää niitä paitsi sisäisesti, myös julkaisemalla koulutus.fi:ssä ja omilla kotisivuillanne. Arvioinnit, jotka linkittyvät tauotettuihin koulutuksiin, näkyvät koulutus.fi:ssä organisaationne arviointisivulla.


Voinko ottaa pois kyselyyn automaattisesti tulevat standardikysymykset?

👉Vastaus: Et voi.

Nämä pakolliset kysymykset ovat aina mukana. Voit kuitenkin lisätä mukaan vapaavalintaisen määrän omia kysymyksiä. Haluamme arvioinneista mahdollisimman vertailukelpoisia, minkä vuoksi jokaiseen arviointiin sisältyy mm. pakollinen kommentointikenttä ja kokonaisarvosana asteikolla 1–5.


Voinko lisätä mitä tahansa omia kysymyksiä?

👉Vastaus: Kyllä

 

Maksaako palvelu jotain?

👉Vastaus: Arviointityökalu kuuluu peruspalvelupakettiimme, eikä maksa koulutus.fi:n asiakkaalle mitään lisää.


Suositteletteko, että käytän yhtä vai useampaa kommenttikenttää?

👉Vastaus: Suosittelemme yhtä kommenttikenttää.

Mahdollisuuksien mukaan kannattaa käyttää pelkästään pakollista kommenttikenttää, joka on mukana jokaisessa lomakkeessa. Lomakkeesta kannattaa tehdä vastaajalle mahdollisimman yksinkertainen.


Mitkä kysymykset ja vastaukset näkyvät koulutus.fi:ssä?

👉Vastaus: Vain pakolliset kysymyksemme eli lomakkeissa oletusarvoisesti mukana olevat kysymykset näkyvät koulutus.fi:ssä.

Nämä kysymykset näkyvät myös omilla kotisivuillanne, mikäli olette ottaneet tarjoamamme koodin kotisivuillanne käyttöön. Itse luomanne kysymykset näkyvät vastaajalle vain sähköpostilähetyksessä ja näette ne itse arviointityökalussa, jolloin voitte hyödyntää niitä sisäistä analysointia varten. Itse luomanne kysymykset eivät siis tule näkyviin koulutus.fi:hin tai kotisivuillanne julkaistuun widgettiin.

Avaa Step-by-step-ohje  (PDF) →