[Opas] Uusi toiminto: koulutuksen toteutustapa

Ajankohtaista Ohjeet ja vinkit

Olemme vastikään lanseeranneet uuden toiminnon hakukoneeseemme koulutuksen toteutustavan.

Uuden toiminnon avulla sivuston käyttäjät voivat filtteröidä koulutuksia toteutustavan mukaan. Koulutusta etsivä voi siis rajata hakutuloksia sen perusteella, haluaako osallistua koulutukseen luokkahuonetoteutuksessa eli lähiopetuksessa, etäyhteyden välityksellä, oppisopimustoteutuksella vai etsiikö tilauksesta järjestettävää, tarpeiden mukaan räätälöitävää koulutusta.

Miten uusi toiminto vaikuttaa koulutusten päivittämiseen? Katso ohjeet täältä:

Näin lisäät koulutukseen toteutuksia

Kehityksen myötä koulutusten eri toteutusmahdollisuuksien hahmottamisesta tulee entistä helpompaa käyttäjillemme. Samalla vältytään tuplaesittelyiltä – kouluttaja voi niputtaa saman koulutuksen eri toteutusvaihtoehdot kätevästi ja selkeästi yhteen koulutusesittelysivuun. Jos esimerkiksi tarjoatte Excel-koulutusta, johon voi osallistua paikan päällä toimitiloissanne, sitä voi seurata etäyhteyden välityksellä ja lisäksi koulutuksen voi tilata ryhmälle sen erityistarpeet huomioiden, kaikki eri toteutusvaihtoehdot samassa esittelyssä. Samalla koulutus on löydettävissä kaikilla relevanteilla hakukriteereillä hakukoneestamme.

Miten uusi toiminto näkyy koulutus.fi:ssä?

Toteutustavat näkyvät sekä Yhteenveto-laatikossa koulutusten esittelysivuilla että hakutulossivuilla kunkin koulutuksen kohdalla. Yhteenveto-laatikossa (alla) eritellään vasemmassa kolumnissa koulutuksen yleistiedot ja oikeassa kolumnissa kunkin toteutuksen paikka, aloitusajankohta ja hinta.

Alla olevassa esimerkissä on koulutus, joka järjestetään kesäkuussa Helsingissä (toteutustapana Lähiopetus), kaikkialla Suomessa sopimuksen mukaan (toteutustapana Tilauksesta) ja verkkokurssina kesäkuussa (toteutustapana Etätoteutus, tällöin "paikan" nimi määrittyy automaattisesti "Verkossa"-tekstiksi).

Screenshot_yhteenveto

Hakutulossivuilla (alla) on kunkin koulutuksen kohdalla havainnollistettu tekstinä saatavilla olevien tapahtumien toteutustavat.

Capture-DM-muokattu

💡Huomioi

On tärkeää erottaa koulutustyyppi ja toteutustapa toisistaan. Molemmat antavat tietoa koulutuksen toteutuksesta ja ovat hakukoneemme filttereitä. Mikäli päivitätte koulutuksianne itse asiakaskirjautumisemme kautta, huomioittehan niiden oikean ja tarkoituksenmukaisen käytön. Tämä on tärkeää sekä itsenne että sivuston käyttäjien kannalta. Silloin varmistatte, että koulutuksenne löytyvät hakukoneestamme relevanteilla hauilla.

Päivitetty! Koulutustyyppi valitaan "koulutustasolla". Koulutustyyppejä ovat:

• Koulutus
  • Tutkinto
  • Työvoimakoulutus

Uutuus! Toteutustapa valitaan "tapahtumatasolla". Totetustapoja ovat:

• Lähiopetus (kaikki kontaktiopetus, kuten seminaarit, luokkahuonekoulutukset, kurssit ja lähiopetukseen painottuva tutkintokoulutus)
  • Etätoteutus (kaikki etäopetus, kuten verkkokoulutus, webinaarit ja muut verkkopohjaiset koulutustuotteet)
  • Tilauksesta (kaikki räätälöity / asiakaskohtainen koulutus ja sopimuksen mukaan toteutettava koulutus)
  • Oppisopimus

Asiakkaanamme koulutuksiinne on jo toimestamme tehty uudesta toiminnosta aiheutuneet lisäykset ja muutokset. Tiimimme neuvoo ja auttaa teitä asiassa mielellään. Käänny puoleemme, mikäli haluatte viestintätiimimme tekevän muokkauksia koulutuksiinne tai kaipaatte lisäohjeita muokkausten tekemiseen itse. Kurkista myös pikaohjeemme toteutusten lisäämiseen!