Koronavirus ja täydennyskoulutusala

 

Maailma seisoo päälaellaan. Koronaviruksen aiheuttama kriisi on tuonut mukanaan uudenlaisia haasteita. Mikä on täydennyskoulutusalan tilanne?

Uusia tietoja ja ohjeita tulee joka päivä. Kaikkia kehotetaan toimimaan nopeasti ja joustavasti. Terveys on ykkösprioriteetti, vaikka monet talouden alat ovat vaikeuksissa.

Eikä sitä käy kiistäminen - myös me koulutusalan toimijat tunnemme koronaviruspandemian vaikutukset. Yritykset vetävät kuluja minimiin ja karsivat mistä pystyvät, koska epävarmuus huomisesta on suuri. Sitä ei tiedä kukaan varmaksi, kuinka kauan poikkeustilanne jatkuu ja mitä tulee tapahtumaan kriisin jälkeen. Myös yksityishenkilöt tekevät muutoksia suunnitelmiinsa. Ilmoittautumisia perutaan, eikä koulutuksia kannata järjestää osallistujien puutteen vuoksi. 

Vallitsevassa tilanteessa on haasteista huolimatta nähtävä myös mahdollisuuksia täydennyskoulutusalalle. Kannattaa siis pitää mielessä:

  • Teillä ja kouluttajillanne on edelleen parhain osaaminen alaltanne.

  • Useat työntekijät työskentelevät parhaillaan kotitoimistolla ja heiltä säästyy työmatkoihin kulunut aika, toiset taas ovat kotona esimerkiksi lomautuksen tai karanteenin takia. Kohderyhmällänne on nyt aikaa kouluttautua.

  • Erityisesti kriisin aikana ja siitä toipuessa tarvitaan koulutettuja osaajia tuottamaan innovatiivisia ratkaisuja.

Tilanteessa täytyy tehdä parhaansa ja hyödyntää muuttuneet olosuhteet. Jatkakaa siis vastaamista koulutuksistanne kiinnostuneiden tarpeisiin. Koronavirus rajoittaa sosiaalisia kontakteja, mutta digitaalisena aikana oppimista ei tarvitse lopettaa.

Useilla kouluttajillanne on mahdollisuus tarjota koulutuksiaan etänä. Keskustelkaa asiasta kouluttajienne kanssa ja muuttakaa kontaktiopetus etäopetukseksi. Älkää unohtako tiedottaa osallistujia muutoksista. Kokosimme 9 vinkkiä, joiden avulla muutatte kontaktikoulutuksenne webinaareiksi.

Mikäli koulutuksenne jäävät tauolle, pidättehän huolta maineestanne luotettavana kouluttajana. Tämän teette pitämällä koulutettavat, potentiaaliset koulutettavat ja muut tärkeät sidosryhmät tilanteen tasalla sekä viestitte heille sopivista vaihtoehtoisista koulutusratkaisuista, kuten etäopetuksesta.

Tärkeää on pysyä rauhallisena, seurata tilanteen kehitystä ja reagoida siihen joustavasti ja ketterästi. Laakereillaan lepääminen tuskin on paras valinta. Tälle sivustolle "koulutus.fi – kouluttajille" tulemme päivittämään tietoa Koronaviruksen vaikutuksista täydennyskoulutusalaan ja tarjomaan vinkkejä ja ratkaisuja, joilla voitte markkinoida koulutustarjontaanne mahdollisimman hyvin.